Betűméret
kicsinyít
alapméret
nagyít

Miért digitalizáltunk?


A projekt stratégiai céljai:


  1. Jelentős, kétmillió oldal terjedelmű dokumentum, könyv, időszaki kiadvány, történeti országgyűlési dokumentum, jogforrás, jogi, történettudományi és politikai szakirodalom digitalizálása.
  2. A digitalizált állomány adatbázisba szervezése és a Digitalizált Törvényhozási Tudástár (DTT) néven létrehozandó integrált felületű portálon való szolgáltatása.
  3. Az új portál tartalomszolgáltatásával hatékonyan segítse a jogalkotásai munkát, a jogalkotás hátterében folyó szakmai tevékenységet; egy helyen, a legmodernebb ICT eszközök segítségével adjon hozzáférést a kurrens és történeti országgyűlési dokumentumokhoz, jogszabályokhoz, közigazgatási, jogi, politikai és történettudományi szakirodalomhoz.
  4. A Digitalizált Törvényhozási Tudástár, a projekt révén létrejött digitális gyűjtemény támogatni kívánja a felsőoktatásban és a tudományos műhelyekben folyó oktató- és kutatómunkát, a könyvtárak jogi, politológiai és történettudományi tájékoztató munkáját és a megszerzett tapasztalatokkal a könyvtárak jövőbeni digitalizálási tevékenységét.
  5. A megvalósult projekt a digitális objektumok szolgáltatásával járuljon hozzá az Országgyűlési Könyvtár értékes dokumentumállományának védelméhez.
Utoljára frissítve: péntek, 30 november 2012 15:43